Despre Componente

Cei mai mari si des intalniti producatori de componente si transmisii pentru biciclete sunt Shimano si SRAM. Pe langa acestia sunt si alti producatori cu renume care desi furnizeaza componente de top nu asigura o gama completa de piese pentru Mountain Bike cat si pentru bicicletele de sosea.
Fiecare dintre acesti producatori pun la dispozitie categorii de componente specifice pentru toate tipurile de biciclete, care se clasifica dupa in functie de tipul de utilizare dupa greutate si fiabilitate.
-Nivel Incepator
-Nivel Mediu
-Nivel Avansat

Firma Shimano produce butuci, pinioane, lanțuri, angrenaje (foi), monoblocuri, frâne, manete de frână, schimbătoare de pinioane, schimbătoare de foi și manete de schimbător. Unele componente Shimano sunt produse și în afara Japoniei (pinioanele în China, manetele de schimbător în Malaiezia, schimbătoarele și monoblocurile în Singapore). Această firmă este cunoscută in toată lumea pentru calitatea pieselor pe care le produce. Tot odată, ea are și o echipă de ciclism care este in topul competițiilor de acest fel.

Pentru Mountain-Bike și derivate :

Saint
XTR
Deore XT
SLX
Deore LX
Hone
Deore
Alivio
Acera
Altus
Tourney

Pentru cursiere și derivate:

Dura-Ace (serie actuală: 9000)
Ultegra (serie actuală: 6800)
105 (serie actuală: 5700)
Tiagra (serie actuală: 4600)
Sora (serie actuală: 3500)
Claris (serie actuală: 2400)

SRAM Corporation este un producător de componente pentru biciclete cu sediul în Chicago, Illinois, Statele Unite, înființat în 1987. SRAM este un acronim cuprinzând numele fondatorilor săi, Scott, Ray și Sam (unde Ray este numele intermediar al companiei Stan Day).  Compania este cunoscută pentru producerea componentelor de ciclism, inclusiv unele dezvoltate pe plan intern, cum ar fi Grip Shift, EAGLE (1×12), DoubleTap, dedicate 1×11 tractoare de munte și rutier și SRAM Red eTap.

Compania a crescut organic și prin achiziții pentru a deveni un brand de componente high-end pentru biciclete, comercializând sub mărcile SRAM, Avid, RockShox, Truvativ, Quarq și Zipp. Componentele lor sunt fabricate în principal în fabrici, în fabrici situate în Portugalia, Taiwan, China și SUA, distribuite și vândute ca echipamente OEM și componentele post-vânzare pe piețe la nivel global.