Despre furtul de biciclete in judetul Ialomita

Despre bicicletele Chinezesti si fiabilitatea lor
februarie 1, 2019

Despre furtul de biciclete in judetul Ialomita

Media bicicletelor furate în jud. Ialomita, crește de la an la an.

Pentru o informare cât mai corectă a cetăţenilor, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au întocmit un Ghid de prevenire a furturilor de biciclete, care doreşte să aducă lămuriri suplimentare cu privire la reguli generale ce trebuie respectate la asigurarea bicicletei, principalele sisteme antifurt existente pe piaţă şi riscurile utilizării în mod necorespunzător a sistemelor antifurt.

1. Alege un sistem antifurt cu protecţie sporită. Mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte/tăiate cu uşurinţă. În acest fel acţiunea potenţialilor infractori este îngreunată şi sunt descurajaţi de zgomotul pe care îl produc atunci când încearcă să fure o bicicletă (recomandate pentru cei care lasă bicicletele depozitate în scări de bloc, uscătoare sau alte locuri de acest gen, dar nu numai). Chiar dacă aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot scăpa de necazuri pe viitor şi îţi ţin departe hoţii de bicicleta ta.
2. Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.
3. Manifestaţi atenţie atunci când observaţi în scara blocului persoane necunoscute. Reţineţi semnalmentele şi dacă aveţi suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizaţi imediat poliţia.
4. Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestima pe infractori!
5. În cazul unui furt, mergi imediat la poliţie şi prezintă elementele de identificare ale bicicletei. În acest fel faci mai rapidă identificarea bicicletei sau a componentelor sale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *